Как да избегнем таксите за CD

...
Сертификатите за депозит (CD) са популярен инвестиционен продукт за спестители, които
Коментари Харесай

Сертификатите за депозит (CD) са популярен инвестиционен продукт за спестители, които търсят гарантирана възвръщаемост на парите си. CD са безопасни сметки с нисък риск, предлагащи конкурентни лихвени проценти, които остават фиксирани за срока на CD.

Много банки и кредитни съюзи начисляват такси за откриване и поддържане на CD сметки, което може да намали печалбите ви. Те включват такси за предсрочно теглене, месечни такси за поддръжка и брокерски такси. За щастие можете да избегнете тези такси с малко ноу-хау.

Сравнете днешните най-добри компактдискове тук, за да видите колко можете да спечелите.

Как да избегнете таксите за компактдискове

Не се запъвайте да плащате ненужни такси за компактдиск. Запазете повече от приходите си, като следвате тези стратегии.

Прочетете внимателно правилата и условията

Преди да изберете компактдиск, уверете се, че разбирате всички правила и условия на акаунта. Различните банки имат различни политики по отношение на таксите, а някои могат да бъдат доста високи. Прочетете дребния шрифт и попитайте вашия представител на банката за всичко, което не ви е ясно. Познаването на подробностите може да ви помогне да избегнете всякакви изненади по-късно.

Изберете правилния срок за CD

Една от най-често срещаните такси за CD е наказанието за ранно теглене. Когато теглите средства от сметката си в CD преди датата на падежа, много CD начисляват такса, равна на лихва за няколко месеца. В зависимост от това кога изтеглите тези средства, тази такса може да отхвърли по-голямата част — ако не и всички — от приходите ви.

За да избегнете това наказание, изберете срока, който отговаря на вашата цел за спестяване и график. Сроковете за компактдискове обикновено варират от няколко месеца до няколко години, така че винаги, когато прецените, че може да имате нужда от средствата, можете да намерите компактдиск, който ви върши работа.

Проверете сега текущите тарифи за компактдискове, за да видите колко ви струват може да печелите.

Потърсете компактдискове без такси

Някои банки предлагат компактдискове без никакви такси. Въпреки че тези сметки може да имат малко по-нисък лихвен процент, те могат да бъдат интелигентен начин да запазите повече от лихвите, които печелите.

Отново, не забравяйте да прочетете внимателно правилата и условията, преди да се ангажирате с каквото и да е не- такса CD. Някои акаунти без такса може да имат високи изисквания за минимален баланс или други ограничения, така че пазарувайте наоколо, за да намерите сметката с най-високата ставка, която най-добре отговаря на вашите нужди.

Помислете за стратегия за CD стълба

Друг начин за избягване на санкции за ранно теглене е чрез създаване на CD стълба. С тази стратегия отваряте множество компактдискове с различни падежи и разделяте спестяванията си между тях. Тази стратегия ви позволява да се възползвате от по-високите лихвени проценти, предлагани от дългосрочните CD, като същевременно поддържате парите си ликвидни с по-краткосрочни CD.

Преговаряйте с банката

Ако имате добри отношения с вашата банка, можете да опитате да преговаряте с тях за отказ от такси за CD. Много банки са готови да го направят, особено ако имате значителен депозит или сте дългогодишен клиент. Никога не е зле да попитате.

В крайна сметка

CD-тата могат да бъдат чудесен начин да спечелите по-високи лихвени проценти и да увеличите спестяванията си по-бързо. Таксите за CD обаче могат значително да намалят печалбите ви. За щастие е лесно да избегнете тези такси с малко проучване и планиране.

Като внимателно прегледате правилата и условията, изберете правилния термин за CD, обмисляте CD-та без такса или CD стълба и преговаряте с вашия банка, можете да стоите далеч от скъпите такси и да запазите печалбите си непокътнати.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР